Onderwerpen

Kan ik nu boeken?
Glamping
Glamping rondreis
Trekkingreis

Ja, natuurlijk. Onze accommodatie en campings bevinden zich in de natuur, weg van de massa, en juist nu kan het fijn zijn om er er op uit te gaan. Om het verblijf in onze accommodaties nog veiliger te maken bieden wij een contactloos verblijf aan en zijn wij extra alert op hygiëne. Dit betekent dat je tijdens jouw verblijf met niemand in contact hoeft te komen en veilig op vakantie kunt.

Kan mijn boeking doorgaan?
Glamping
Glamping rondreis
Trekkingreis

Alle boekingen kunnen vooralsnog gewoon doorgaan, tenzij je accommodatie of rondreis in een gebied is dat een reisverbod heeft gekregen. Controleer bij het Ministerie van Buitenlandse Zaken het reisadvies voor jouw bestemming.

Kan ik kosteloos omboeken?
Glamping
Glamping rondreis
Trekkingreis

Ja, dit kan in geval van reisbeperkingen of positieve test. Zolang onze beschikbaarheid het toelaat werken we hier altijd aan mee. Let hierbij wel op dat de annuleringsvoorwaarden van de originele boekingsdata blijven gelden, ook als de boeking is verplaatst.

Hoe kan ik annuleren?
Glamping
Glamping rondreis
Trekkingreis

Neem in dat geval eerst contact met ons op per mail of telefoon en wij zullen de opties met je bespreken. Als het om wat voor reden niet mogelijk is om de boeking te verplaatsen of om te zetten naar een andere bestemming dan dient de annulering van de reservering altijd schriftelijk aan ons bevestigd te worden. De datum van ontvangst van de schriftelijke annulering door Geardropper geldt als annuleringsdatum.

Krijg ik mijn geld terug?
Glamping
Glamping rondreis
Trekkingreis

Kun je niet op vakantie vanwege reisbeperkingen of een positieve test? Dan gaan we altijd eerst in overleg met jou bekijken of we de boeking kunnen verplaatsen naar een andere datum in hetzelfde jaar. Lukt dit niet, en ben je vanwege de situatie rondom covid-19, genoodzaakt om de boeking te annuleren? Dan ontvang je van ons een voucher van 100% van de boekingswaarde. Deze voucher dient verzilverd te worden voor 01-05-2022 en kan ingezet op ons complete reisaanbod met een vertrekdatum tot 01-01-2023.

Waarom niet altijd geld terug?
Glamping
Glamping rondreis
Trekkingreis

Omdat er dan een situatie kan ontstaan waarbij we het risico lopen om te vallen. Dit willen we ten alle tijden tijden zien te voorkomen ter bescherming van onszelf en onze reizigers.

Welke annuleringsvoorwaarden hanteren jullie in tijden van Covid-19?
Glamping
Glamping rondreis
Trekkingreis

Wij hanteren, ook tijdens de huidige situatie met het Coronavirus, de volgende annuleringsvoorwaarden:

Je dient annulering van de reservering schriftelijk aan ons kenbaar te maken. De datum van ontvangst van de schriftelijke annulering door Geardropper geldt als annuleringsdatum.

 • Kosteloos annuleren door afnemer is niet mogelijk tenzij anders overeengekomen.
 • Bij annulering tot 31 dagen vóór aanvang van de reserveringsperiode stort Geardropper 75% van het totale reserveringsbedrag (exclusief opties en toeslagen) terug.
 • Bij annulering van 30 tot 14 dagen vóór aanvang van de reserveringsperiode stort Geardropper 50% van het totale reserveringsbedrag (exclusief opties en toeslagen) terug.
 • Bij annulering van 14 tot 3 dagen vóór aanvang van de reserveringsperiode stort Geardropper 25% van het totale reserveringsbedrag (exlusief opties en toeslagen) terug.
 • Bij annulering van 3 dagen of korter voor aanvang van de reserveringsperiode, zal er geen restitutie plaatsvinden.

Kan ik op vakantie bij positieve test?
Glamping
Glamping rondreis
Trekkingreis

In geval jij of je reisgenoten 14 dagen of minder voorafgaand aan de aanvangsdatum van je vakantie positief getest wordt op corona dan is ons dringende advies om thuis te blijven en je vakantie om te boeken! Mocht omboeken niet mogelijk zijn dan verstrekken we een voucher van 100% van de boekingswaarde. Deze voucher dient verzilverd te worden voor 01-05-2022 en is geldig tot boekingsperiode 01-01-2023. In geval van een positieve test kan het zijn dat we je vragen je testbewijs door te sturen, zodat wij de annulering kunnen verantwoorden naar de campings.

Zijn jullie accommodaties gegarandeerd schoon en gereinigd?
Glamping
Glamping rondreis
Trekkingreis

Ja, hygiëne heeft altijd onze volledige aandacht en we staan altijd garant voor een schone accommodatie! Onze tenten worden door de campings en Basecamps na ieder gebruik uitvoerig schoongemaakt. Daarnaast worden de bed covers verschoond en krijg je als gasten altijd een hygiëne kit met o.a. afwasmiddel + borstel, vuilniszak, theedoek en dweil. We kunnen het onszelf niet voorstellen, maar mocht er toch iets zijn waar je niet tevreden mee bent geef het dan direct aan bij de receptie van de camping en aan ons door te mailen naar info@geardropper.com

Kan ik de huurauto kosteloos annuleren?
Glamping
Glamping rondreis
Trekkingreis

Bij het boeken van de huurauto adviseren wij altijd om voor de Sunny Cars flexservice te kiezen. Deze flexservice kost €1,- per huurdag extra en geeft ons de mogelijkheid om je huurauto zonder opgave van reden kosteloos te annuleren tot aan het moment van huuraanvang. Zonder flexservice gelden de volgende voorwaarden: Kosteloos annuleren tot 14 dagen na reservering. Tot 5 dagen voor huuraanvang: € 75,- annuleringskosten Van 5 dagen tot 24 uur voor huuraanvang: € 125,- annuleringskosten 24 uur voor aanvang of wanneer je de huurauto niet ophaalt, wordt de gehele huursom in rekening gebracht.

Is Geardropper ook geschikt voor onervaren kampeerders?
Glamping
Glamping rondreis
Trekkingreis

Absoluut! Met onze concepten willen kamperen toegankelijk maken voor onervaren kampeerder en gemakkelijker maken voor bestaande kampeerders. Wil je kamperen eens uitproberen of het bijvoorbeeld weer oppakken als gezin of stel? Dan ben je bij ons aan het juiste adres.

Is Geardropper ook geschikt voor eenoudergezinnen?
Glamping
Glamping rondreis
Trekkingreis

Ja, veel alleenstaande ouders hebben bij ons een vakantie geboekt, omdat ze graag kamperen met hun kinderen, maar geen zin hebben in teveel gedoe. Wij zorgen dat overal aan is gedacht en je accommodatie opgezet voor je klaar staat. Mocht je twijfelen of wij de vakantie hebben die je alleenstaande ouder graag wil? Neem dan gerust contact met ons op!

Wat is Glamping en wat kan ik verwachten bij Geardropper?
Glamping
Glamping rondreis
Trekkingreis

Glamping is een begrip dat voortkomt uit een combinatie van de woorden ‘glamorous’ en ‘camping’. Het woord ‘Glamping’ staat voor kamperen met luxe en in een bijzondere sfeer of accommodatie. Twijfel je of kamperen iets voor jou is of vind je het spannend om weer te gaan kamperen nu je (jonge) kids hebt? Dan ben je aan het juiste adres! Bij ons boek je een betaalbare Glamping vakantie waarmee je jouw kinderen het fijne kampeergevoel mee kan geven zoals het bedoeld is. Oftewel, samen buiten zijn, sfeervol overnachten, koken bij je tent en alles wat de charme rondom kamperen zo leuk maakt. Als je bij ons een Glamping boekt dan slaap je gegarandeerd in een goed verzorgde, complete accommodatie met hoog slaapcomfort. Wij geloven echter niet dat meer luxe per definitie beter is, omdat dit juist afbreuk doet aan het nostalgische 'back-to-basic' kampeergevoel! Onze Glampings zijn dan ook bedoeld voor mensen die houden van het buitenleven en niet voor ‘luxe-paarden’’ die bij voorkeur liever in een hotel of vakantiepark verblijven.

Zijn jullie Glampings ook geschikt voor baby's en peuters?
Glamping
Glamping rondreis
Trekkingreis

Ja, onze Glampings zijn uitermate geschikt voor een kampeervakantie met baby of peuter. Je kan zelfs een babybedje en kinderstoel bijboeken. De slaapcabines in onze tenten worden gescheiden door tentdoek dat je eenvoudig open kan ritsen als je even een kijkje wil nemen bij je kinderen of als je liever met z'n alleen in één ruimte slaapt.

Wat zijn Basecamps precies?
Glamping
Glamping rondreis
Trekkingreis

Basecamps zijn het start- en eindpunt voor je Trekkingreis waar je tenminste de eerste & laatste nacht van je reis verblijft. Bij aanvang van je reis staat hier je tent al opgezet klaar en krijg je de nodige uitleg van de camping-staf. Doordat je de eerste nacht op het Basecamp verblijft kun je even wennen aan de kampeeruitrusting en eventuele vragen stellen voordat je aan je rondreis begint. In samenwerking met onze Basecamp doen wij er alles aan om ervoor te zorgen dat je goed voorbereid aan je kampeerreis begint.

Hoe avontuurlijk zijn jullie Trekkingreizen en heb ik kampeerervaring nodig?
Glamping
Glamping rondreis
Trekkingreis

Wij werken al 5 jaar aan iedere detail om onze Trekkingreizen af te stemmen op beginnende kampeerders. Zo is onze tent super eenvoudig op te zetten, hebben we leuke campings geselecteerd en regelen wij een passende huurauto voor je. Onze Trekkingreizen zijn voor alle gezinnen, koppels, vader-zoons of vrienden die het nostalgische kampeergevoel willen ervaren; een leuke rondreis waarbij je samen op avontuur gaat met het gemak van een comfortabele kampeeruitrusting in je kofferbak. Onze Trekking reizen kun je zo avontuurlijk maken als je zelf wilt. Zo kun je je reis bijv. avontuurlijker maken door geen campingpakket te reserveren, vaker van camping te wisselen of door avontuurlijke activiteiten/uitstapjes te kiezen. Wil je als gezin de minst avontuurlijke variant? Dan houden wij hier rekening mee in je reisvoorstel!

Kan ik ook in m’n eentje een rondreis boeken?
Glamping
Glamping rondreis
Trekkingreis

Ja, dat kan zeker en dit wordt ook zeer regelmatig gedaan. Vanzelfsprekend zijn de kosten in je eentje naar rato hoger, maar dit zal het gegarandeerd waard zijn vanwege de vrijheid en het mooie avontuur dat je voor altijd bij zal blijven. Omdat we het tof vinden als mensen alleen op avontuur willen geven we 10% korting!

Kan ik ook met eigen auto een Trekkingreis maken?
Glamping
Glamping rondreis
Trekkingreis

Ja, dat kan! Neem contact met ons op, zodat we je onder andere kunnen adviseren over de nodige bagageruimte.

Welke reisduur kan ik kiezen?
Glamping
Glamping rondreis
Trekkingreis

Op onze website vind je bij iedere reis of glamping arrangement een prijstabel met de mogelijkheden. Bij onze Glampings kun je zelfs direct te beschikbaarheid inzien en online reserveren.

Kan ik een vrijblijvende offerte ontvangen?
Glamping
Glamping rondreis
Trekkingreis

Ja, dat kan! In dit geval ontvang je van ons een geheel vrijblijvende offerte + brochure per mail. Om een offerte op te vragen kun je mailen naar info@geardropper.com

Om jouw offerte-aanvraag in behandeling te kunnen nemen ontvangen we graag:

 • Glamping / reis die je het meest aanspreekt
 • Gewenste aankomstdatum (ma of vr)
 • Reisduur
 • # volwassenen
 • # kindreren
 • Telefoonnummer

Let op: We kunnen je geen offerte sturen voor een aankomsdatum die online niet meer beschikbaar is.

Op welke dagen kan ik in- en uitchecken?
Glamping
Glamping rondreis
Trekkingreis

Onze in- en uitcheck dagen zijn maandag en vrijdag. In het laagseizoen is het ook mogelijk om op zondag uit te checken tegen een korting!

Uiteraard kun je er altijd voor kiezen om later in te checken of eerder uit te checken, maar helaas kunnen we daar geen korting/restitutie aan verbinden aangezien de desbetreffende accommodatie in dat geval leeg staat.

Kan ik ook op een andere dag inchecken?
Glamping
Glamping rondreis
Trekkingreis

Dit gaat helaas niet, tenzij je bereid bent later in te checken en deze verloren nacht(en) voor lief te nemen. Voorbeeld wat kan; Je hebt vanaf vrijdag geboekt en wil graag op zaterdag inchecken. Voorbeeld wat niet kan: Je hebt vanaf vrijdag geboekt en je wil op donderdag starten.

Waar kan ik vinden wat er te doen is voor kinderen?
Glamping
Glamping rondreis
Trekkingreis

Al onze Glampings staan op kindvriendelijke campings en als je een trekking rondreis boekt voor gezinnen dan kun je er vanuit gaan dat we kindvriendelijke campings hebben opgenomen in het campingpakket. Op onze website vind je altijd een overzicht van de faciliteiten op de camping en een kaart met leuke uitstapjes met kinderen in de omgeving.

Houd er wel rekening mee dat wij met name natuurcampings in ons aanbod hebben en dus geen massale familie campings met animatie team, tropische zwembad en disco-avonden. Wil je precies weten wat er voor kinderen is op de camping? Kijk dan op de website van de desbetreffende camping of neem contact met ons op.

Kunnen we met z'n 6en in een Tipi tent verblijven?
Glamping
Glamping rondreis
Trekkingreis

Onze tenten zijn in de basis geschikt voor 5 personen, maar in overleg is het meestal ook mogelijk om met z'n 6en te verblijven door bijvoorbeeld een bijzettentje mee te nemen of door kid(s) in het 'leefgedeelte' vande tent te laten overnachten.

Let op: dit gaat wel altijd in overleg met ons hiervoor kun je het beste een offerte-aanvraag indienen via info@geardropper.com.

Om jouw offerte-aanvraag in behandeling te kunnen nemen ontvangen we graag:

 • Glamping / reis die je het meest aanspreekt
 • Gewenste aankomstdatum (ma of vr)
 • Reisduur
 • # volwassenen
 • # kindreren
 • Telefoonnummer

Zijn toeristenbelasting en reserveringskosten inbegrepen?
Glamping
Glamping rondreis
Trekkingreis

Wij houden niet van extra kosten op locatie dus als je bij ons reserveert dan weet je zeker dat alles vooraf betaald is. Wij werken niet met reserveringskosten, schoonmaakkosten of andere verborgen kosten. Tijdens het online reserveren kun je extra opties (beddengoed, campingbedje & kinderstoel) naar eigen wens toevoegen en berekenen we de (verplicht af te dragen) toeristenbelasting automatisch op basis van je reisgezelschap.

Wat is er inbegrepen op de campings en Basecamps?
Glamping
Glamping rondreis
Trekkingreis

Onderstaande is altijd inbegrepen en hoef je dus niet te betalen op de camping:

 • Staanplaats & verblijf
 • Parkeren van je auto
 • Elektriciteit
 • Toilet + wasbak en/of douche
 • Toeristenbelasting
 • WIFI
 • Reserverings- en administratiekosten

Afhankelijk van de camping kan het zijn dat je voor bepaalde voorzieningen extra moet betalen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan activiteiten, sauna, fietsverhuur, etc.

Wanneer ontvang ik een offerte & reisvoorstel?
Glamping
Glamping rondreis
Trekkingreis

Wij streven ernaar om je binnen 48 uur een offerte & reisvoorstel toe te sturen. Bij Glampings heb je ook de mogelijkheid om direct te reserveren.

Kan ik een weekend van 2 nachten boeken?
Glamping
Glamping rondreis
Trekkingreis

Ja, dat kan! We bieden deze optie echter alleen in het laagseizoen.

Kan ik een campingbedje en kinderstoel voor baby/peuter reserveren?
Glamping
Glamping rondreis
Trekkingreis

Ja, dat kan. Bij het online reserveren heb je de mogelijkheid om deze extra toe te voegen.

Zijn vliegtickets inbegrepen of dien ik dit zelf een vlucht te boeken?
Glamping
Glamping rondreis
Trekkingreis

Wij bieden geen vliegtickets aan dus je dient zelf een vlucht te regelen naar de plaats van bestemming. Dit heeft als grote voordeel dat je een hoop kosten kan besparen door maatschappijen en vluchttijden met elkaar te vergelijken. Gebruik hiervoor bijvoorbeeld Skyscanner of Google Flights.

Hoe kan ik kosten besparen op vliegtickets?
Glamping
Glamping rondreis
Trekkingreis

Dit kan op tal van manieren en hier is veel over geschreven op internet. Hierbij alvast enkele tips vanuit ons:

 • Zoek altijd in ‘Incognito’ weergave, zodat je cookies niet worden onthouden.
 • Zoek niet alleen op retour vluchten maar ook op enkele vluchten.
 • Ben creatief met je aankomst- en vertrek-luchthaven; soms kan het veel geld schelen door bijvoorbeeld vanaf een andere luchthaven terug te vliegen dan je aangekomen bent.
 • Boek je vliegtickets ver van te voren; naarmate er minder plaatsen over zijn in het vliegtuig worden tickets steeds duurder.
 • Gebruik vergelijkingswebsites - Kijk of er budget maatschappijen actief zijn op de luchthavens die in aanmerking komen
 • Neem deel aan spaarprogramma’s waardoor je profiteert van kortingen en gratis upgrades.

Kan ik de huurauto op een andere dag ophalen en/of inleveren?
Glamping
Glamping rondreis
Trekkingreis

Ja, dat kan! Geef bij ons aan waar en op welke dag + tijd je de huurauto wil ophalen en inleveren dan passen wij nemen wij dit mee in de bijgesloten offerte voor autohuur.

Kan ik een pakketreis incl. vlucht boeken?
Glamping
Glamping rondreis
Trekkingreis

Ja, maar niet via onze website. Wij zijn namelijk geen touroperator. Wel werken we samen met diverse kleine en grote touroperators die onze concepten in pakketvorm aanbieden met bijvoorbeeld vliegtickets en ANVR-garantievoorwaarden. Wil je weten met welke touroperators we samenwerken of heb je hulp nodig bij het boeken van vliegtickets? Neem gerust contact met ons op, we helpen je graag!

Wat als de heen- of terugvlucht die ik heb gevonden niet op maandag of vrijdag valt?
Glamping
Glamping rondreis
Trekkingreis

Als je een hoop kosten kan besparen of je vakantie wil verlengen door of door op een andere dag van de week te vliegen, dan kun je overwegen om aan de voor- of achterkant van je reis een andere accommodatie te boeken of later in te checken op het Basecamp. Zoek je tips voor een leuk en betaalbaar verblijf? Wij denken graag met je mee!

Adviseren jullie eerst een vlucht te zoeken voordat ik reserveer?
Glamping
Glamping rondreis
Trekkingreis

Ons advies is om het aanschaffen van vliegticket(s) en het plaatsen van je reservering op dezelfde dag te doen. Zodra je bij ons een offerte hebt aangevraagd kun je alvast op zoek gaan naar vliegtickets, maar wacht even met het boeken totdat je onze offerte incl. reisvoorstel ontvangen hebt. Als je met het vliegtuig naar je bestemming reist dan wil je namelijk zeker weten of wij voldoende beschikbaarheid hebben. Mocht je advies willen over het zoeken en boeken van vliegtickets dan helpen we graag!

Ben ik verplicht om ook een huurauto via jullie af te nemen?
Glamping
Glamping rondreis
Trekkingreis

Nee, in overleg kun je ook zelf een huurauto regelen al wordt dit door ons afgeraden. Wij weten namelijk wat voor huurauto je nodig hebt voor jouw gear en reisgezelschap en sturen onze gasten bij voorkeur alleen op pad met een goed verzekerde huurauto via een maatschappij met Nederlandse klantenservice die 24/7 bereikbaar is.

Kan ik de tent op een ander Basecamp achterlaten dan waar ik gestart ben?
Glamping
Glamping rondreis
Trekkingreis

Ja, dat is op aanvraag en tegen een kleine meerprijs. Stuur ons een e-mail met je reisplan dan kijken we naar de mogelijkheden.

Kan ik ervoor kiezen om de eerste en laatste nacht niet op het Basecamp te verblijven?
Glamping
Glamping rondreis
Trekkingreis

Ja, dat kan al is dit wel zonde aangezien de eerste en laatste overnachting al inbegrepen zijn bij je reis. En omdat onze Basecamps prachtige plekken zijn waar je de gelegenheid krijgt om te wennen aan de uitrusting. Mocht je om wat voor reden toch graag direct willen gaan rondtrekken dan pak je de opgezette uitrusting in nadat je ingecheckt bent en de instructies hebt gekregen. In het geval je de laatste nacht niet op het Basecamp slaapt dan dien je bij het uitchecken de uitrusting wel voor 11:00 opgezet achter te laten op het Basecamp. Zo kan het Basecamp de uitrusting eenvoudig controleren en gereed maken voor de volgende gasten.

Welke kosten komen er nog bij op de plaats van bestemming?
Glamping
Glamping rondreis
Trekkingreis

Als je voor een campingpakket hebt gekozen dan zijn alle overnachtingen betaald. In geval je geen campingpakket hebt geboekt dan zijn alleen de staanplaats voor de eerste en laatste nacht inbegrepen en moet je de campings die je in de tussenliggende periode bezoekt nog betalen. Daarnaast moet je rekening houden met kosten voor eten, drinken en brandstof. Zoals bij iedere vakantie kun je er zelf voor kiezen of je budget wil reizen of nergens op wil letten.

Kan ik meer tenten tegelijk reserveren?
Glamping
Glamping rondreis
Trekkingreis

Ja, dat kan! In dat geval kun je het beste contact met ons opnemen via info@geardropper.com, zodat we je kunnen informeren over de mogelijkheden en je een vrijblijvende offerte kunnen sturen.


Wanneer moet ik de aanbetaling en restbetaling doen?
Glamping
Glamping rondreis
Trekkingreis

In geval de aankomstdatum meer dan 2 maanden in de toekomst ligt vragen wij om een aanbetaling te doen van 50% van de huursom. De aanbetaling moet binnen acht dagen worden voldaan. De restbetaling moet uiterlijk 30 dagen voorafgaand aan de vakantie betaald zijn. Ligt de aankomstdatum minder dan 2 maanden in de toekomst? Dan vragen wij je om de totale reissom binnen acht dagen te voldoen.

Kan ik een vrijblijvende offerte ontvangen?
Glamping
Glamping rondreis
Trekkingreis

Ja, dat kan! In dit geval ontvang je van ons een geheel vrijblijvende offerte + brochure per mail. Om een offerte op te vragen kun je mailen naar info@geardropper.com

Om jouw offerte-aanvraag in behandeling te kunnen nemen ontvangen we graag:

 • Glamping / reis die je het meest aanspreekt
 • Gewenste aankomstdatum (ma of vr)
 • Reisduur
 • # volwassenen
 • # kindreren
 • Telefoonnummer

Let op: We kunnen je geen offerte sturen voor een aankomsdatum die online niet meer beschikbaar is.

Moet ik een borg betalen?
Glamping
Glamping rondreis
Trekkingreis

Nee, bij ons hoef je geen borg te betalen. Wij geven onze gasten liever het vertrouwen en zien gelukkig dat we dit vertrouwen ook weer terugkrijgen.

Welke betaalopties bieden jullie aan?
Glamping
Glamping rondreis
Trekkingreis

Wij bieden vrijwel alle betaalopties aan waaronder IDEAL en Bancontant . Mocht je favoriete betaaloptie er niet bij staan dan kun je de betaling ook via een bankoverschrijving doen.

Zijn er nog kosten die ik op de camping of het basecamp dien te betalen?
Glamping
Glamping rondreis
Trekkingreis

Nee, behalve als je besluit langer te blijven of iets koopt dat niet standaard is inbegrepen bij je reis of arrangement.

Kan ik een campingbedje en kinderstoel voor baby/peuter reserveren?
Glamping
Glamping rondreis
Trekkingreis

Ja, dat kan. Bij het online reserveren heb je de mogelijkheid om deze extra toe te voegen.

Moet ik betalen voor extra personen of kinderen?
Glamping
Glamping rondreis
Trekkingreis

Nee, wij leveren kosteloos extra kampeerbenodigdheden in geval van meer personen of kinderen tot het maximaal aantal personen dat aangegeven staat bij de reis. Voor de reizen voor tweetallen incl. een 3-persoons tent is het maximaal aantal personen 3 en voor gezinsreizen met 5-persoons tent is het maximaal aantal personen 5.

Aan wie moet ik de huurauto betalen?
Glamping
Glamping rondreis
Trekkingreis

Nadat je akkoord gegeven hebt op de door ons opgevraagde offerte bij Sunny Cars ontvang je een factuur die je rechtstreeks aan Sunny Cars dient te betalen.

Zijn jullie bedden geschikt voor mensen met rugklachten?
Glamping
Glamping rondreis
Trekkingreis

Ja. We kunnen natuurlijk geen 100% garantie geven, maar we hebben deze vraag regelmatig gekregen van mensen met rugklachten en die waren achteraf erg te spreken over de de bedden.

Is de inbegrepen inventaris compleet?
Glamping
Glamping rondreis
Trekkingreis

Ja, wij hebben aan alles gedacht en de kampeerbenodigdheden zijn altijd afgestemd op het aantal personen binnen de reservering. Voorafgaand aan je reis ontvang je van ons reisinformatie met daarin een inventarislijst en en een inpaklijst met tips, zodat je weet wat je zelf nog mee zou kunnen nemen.

Hoe weet ik zeker dat dat de tent en inventaris compleet zijn bij aankomst?
Glamping
Glamping rondreis
Trekkingreis

Alles wordt met veel zorg klaargezet en gecontroleerd voordat je arriveert. Bij aankomst staat alles voor je klaar. Bij het inchecken ontvang van je de camping een inventarislijst, zodat je 100% zeker weet dat je alles hebt. Mocht je toch iets missen? Geef het dan aan bij de camping, zodat ze het direct aan kunnen vullen vanuit onze voorraad ter plaatse.

Zijn honden of andere huisdieren toegestaan?
Glamping
Glamping rondreis
Trekkingreis

Nee, honden of andere huisdieren zijn niet toegestaan. Vanuit hygiënisch oogpunt willen we het risico uitsluiten dat er geuren of haren achterblijven als gevolg van huisdieren. Ook zijn sommige mensen allergisch voor dieren. We willen iedereen een schone en veilige accommodatie kunnen garanderen.

Zijn de tenten bestand tegen neerslag?
Glamping
Glamping rondreis
Trekkingreis

Ja, hier hoef je je geen zorgen over te maken. Ook bevatten alle tenten een ruim leefgedeelte, zodat je altijd knus en droog binnen kan zitten met z'n allen.

Waar bestaat de inventaris van mijn accommodatie precies uit?
Glamping
Glamping rondreis
Trekkingreis

In je reisinformatie vind je een inventarislijst waarop je precies kunt zien wat er is inbegrepen. Ook vind je in de reisinformatie een inpaklijst met handige items die je eventueel mee zou kunnen nemen. Mocht je zeker weten dat je niets vergeet dan kun je online uitgebreide inpaklijsten vinden.

Zijn jullie beddengoed en slaapzakken warm en comfortabel?
Glamping
Glamping rondreis
Trekkingreis

Ja, het beddengoed en de slaapzakken en zijn comfortabel en warm. Het materiaal waar onze slaapzakken van gemaakt zijn kan per bestemming verschillen. Zo is bijvoorbeeld de tijk van de slaapzakken voor de warme bestemmingen gemaakt van katoen waardoor ze goed ventileren en is de tijk van de slaapzakken voor Scandinavië & IJsland gemaakt van brushed polyester waardoor ze de warme beter vasthouden. We kijken dus per bestemming wat de meest comfortabele slaapzak is en welk temperatuurbereik daarbij hoort!

Kunnen we met z'n 6en in een Tipi tent verblijven?
Glamping
Glamping rondreis
Trekkingreis

Onze tenten zijn in de basis geschikt voor 5 personen, maar in overleg is het meestal ook mogelijk om met z'n 6en te verblijven door bijvoorbeeld een bijzettentje mee te nemen of door kid(s) in het 'leefgedeelte' vande tent te laten overnachten.

Let op: dit gaat wel altijd in overleg met ons hiervoor kun je het beste een offerte-aanvraag indienen via info@geardropper.com.

Om jouw offerte-aanvraag in behandeling te kunnen nemen ontvangen we graag:

 • Glamping / reis die je het meest aanspreekt
 • Gewenste aankomstdatum (ma of vr)
 • Reisduur
 • # volwassenen
 • # kindreren
 • Telefoonnummer

Is er gas inbegrepen, zodat ik kan koken?
Glamping
Glamping rondreis
Trekkingreis

Ja, er zijn altijd 2 wegwerp gasfles inbegrepen bij de kampeeruitrusting. Met deze gasflessen kun je met gemak 1 week vooruit afhankelijk van hoe vaak je wil koken. Mocht het gas tijdens je vakantie opraken dan kun je in geval van Glamping de lege gasflessen kosteloos omruilen bij de receptie voor volle. Ben je een Trekkingreis aan het maken? Koop dan nieuw gas bij een supermarkt, kampeerzaak of campingwinkel.

Moet ik de tent zelf schoonmaken of is de schoonmaak inbegrepen?
Glamping
Glamping rondreis
Trekkingreis

In principe is de schoonmaak inbegrepen, maar je dient de uitrusting wel zo schoon mogelijk achter te laten. Hieronder verstaan we dat er geen afval meer in of rondom de tent ligt, de afwas is gedaan, afgedroogd is en alles weer netjes in de bewaardoos zit. Als je er om wat voor reden ook voor kiest om de uitrusting extreem vies achter te laten dan houden we tot maximaal €75,- in op de borg. Met dit geld kunnen we de campings compenseren voor de extra schoonmaakwerkzaamheden en kunnen de volgende gasten weer genieten van een brandschone accommodatie..

Is het toegestaan om te roken in de accommodatie?
Glamping
Glamping rondreis
Trekkingreis

Nee, roken is ten strengste verboden in de tent. Naast het risico op brandgaten willen we niet dat de uitrusting blootgesteld wordt aan rook. We vinden het ontzettend belangrijk dat we iedereen een schone en fris ruikende uitrusting kunnen garanderen!

Zijn jullie accommodaties gegarandeerd schoon en gereinigd?
Glamping
Glamping rondreis
Trekkingreis

Ja, hygiëne heeft altijd onze volledige aandacht en we staan altijd garant voor een schone accommodatie! Onze tenten worden door de campings en Basecamps na ieder gebruik uitvoerig schoongemaakt. Daarnaast worden de bed covers verschoond en krijg je als gasten altijd een hygiëne kit met o.a. afwasmiddel + borstel, vuilniszak, theedoek en dweil. We kunnen het onszelf niet voorstellen, maar mocht er toch iets zijn waar je niet tevreden mee bent geef het dan direct aan bij de receptie van de camping en aan ons door te mailen naar info@geardropper.com

Moet ik zelf beddengoed meenemen en wat precies?
Glamping
Glamping rondreis
Trekkingreis

Als je geen beddengoed hebt bijgeboekt dan die je alles behalve hoeslakens / bed covers zelf mee te nemen. Oftewel; dekens / slaapzakken, kussens en dekbedovertrek sets.

Waarom is beddengoed niet standaard inbegrepen?
Glamping
Glamping rondreis
Trekkingreis

Zo ben je vrij om je eigen beddengoed (Deken/slaapzak & kussen) mee te nemen als je hier aan gehecht bent of kosten wil besparen. Let op: bij Trekking reizen is ons advies is om dit alleen te doen als je een compacte slaapzak & kussen hebt met een warmteklasse die toereikend is voor de beoogde bestemming en reisperiode.

Ontvang ik schone hoeslakens als ik geen beddengoed bijboek?
Glamping
Glamping rondreis
Trekkingreis

Ja, je ontvangt standaard schone hoeslakens / bed covers gemaakt van hoge kwaliteit bamboe voor iedere persoon binnen de reservering.

Kunnen er dieren of insecten in de tent komen?
Glamping
Glamping rondreis
Trekkingreis

Als je de tent goed afsluit dan is de kans klein dat er dieren of insecten in de tent komen. Dieren zijn bang voor mensen dus die gaan zelden schuilen in een tent. Als je in de buitenlucht verblijft dan kunnen er natuurlijk wel insecten in je tent komen, maar de tent bevat een hor die volledig af te sluiten is dus als je er aan denkt deze dicht te doen dan voorkom je ongewenste gasten.

Mag ik een bijzettentje meenemen?
Glamping
Glamping rondreis
Trekkingreis

Het is niet op iedere camping toegestaan om een bijzettentje te plaatsen. Mocht je een bijzettentje mee willen nemen, neem dan even contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken. Mocht een tentje mogelijk zijn, dan geldt een maximum van 5 personen per plek.

Wat voor bedden staan er in jullie tipi tenten?
Glamping
Glamping rondreis
Trekkingreis

De volwassenen slapen op 2 veldbedden die gekoppeld een heerlijk 2-persoons bed vormen. De veldbedden bevatten een lattenbodem en daar bovenop ligt een super comfortabel matras waarbij je zelf kan bepalen hoe hard of zacht je wil liggen. Tot nu toe zijn al onze gasten laaiend enthousiast over onze de bedden dus hier hoef je je geen zorgen over te maken.

Is er altijd elektriciteit in de tent?
Glamping
Glamping rondreis
Trekkingreis

Ja, er is altijd elektriciteit in je inclusief kabelhaspel met ten minste 3 stopcontacten. Ook is er altijd een koelbox en verlichting aanwezig in de tent.

Is de inbegrepen gear voor alle Glampings hetzelfde?
Glamping
Glamping rondreis
Trekkingreis

Ja, als het om hetzelfde type accommodatie gaat dan zijn accommodatie en kampeerbenodigdheden hetzelfde.

Zit er altijd een koelkast in mijn accommodatie?
Glamping
Glamping rondreis
Trekkingreis

Ja, in iedere Glamping accommodatie zit een koelbox met een inhoud van 40L.

Zijn jullie Glampings ook geschikt voor baby's en peuters?
Glamping
Glamping rondreis
Trekkingreis

Ja, onze Glampings zijn uitermate geschikt voor een kampeervakantie met baby of peuter. Je kan zelfs een babybedje en kinderstoel bijboeken. De slaapcabines in onze tenten worden gescheiden door tentdoek dat je eenvoudig open kan ritsen als je even een kijkje wil nemen bij je kinderen of als je liever met z'n alleen in één ruimte slaapt.

Liggen er dekens in de tent als ik geen beddengoed bijboek?
Glamping
Glamping rondreis
Trekkingreis

Nee, deze halen we uit de tent vanuit hygiëne overwegingen.

Is de tent eenvoudig op te zetten?
Glamping
Glamping rondreis
Trekkingreis

De opblaasbare tent is in enkele minuten in je eentje op te zetten zonder dat je enige kampeerervaring nodig hebt. Je krijgt uitgebreide instructies op het Basecamp en in een e-mail maar deze heb je in principe niet nodig. Je zet de tent op de hoeken vast, je pompt de tubes op en de tent staat. De binnentent hangt al in de buitentent vast dus deze hoef je niet apart te bevestigen/op te zetten. Hoe eenvoudig kan het zijn!

Staat de tent opgezet klaar op het Basecamp?
Glamping
Glamping rondreis
Trekkingreis

Ja, de uitrusting is al opgezet. Je hoeft alleen de nieuwe slaapzakken en kussens maar uit de verpakking te halen en uit te spreiden. Kortom, je kan direct ontspannen na je reis en hoeft je nergens meer aan te denken.

Hoe comfortabel zijn de bedden bij een Trekkingreis?
Glamping
Glamping rondreis
Trekkingreis

Iedere tent bevat voor de volwassenen heerlijke bedden van het merk Human Comfort. Door de extra foamlaag zul je op deze camping matrassen slapen zoals thuis! Heb je een voorkeur voor hard of zacht? Dit kan je zelfs afstemmen!

Kan ik de tent na de laatste nacht opgezet achterlaten?
Glamping
Glamping rondreis
Trekkingreis

Ja, je hoeft alleen je eigen bagage uit de tent te halen en de tent en inventaris zo schoon mogelijk achter te laten.

Moet ik de tent zelf afbreken als ik aan mijn rondreis begin?
Glamping
Glamping rondreis
Trekkingreis

Ja, dit heb je in mum van tijd gedaan en hierdoor weet je meteen hoe het werkt. Mocht je hulp nodig hebben bij het inpakken dan kun je natuurlijk altijd het Basecamp om hulp vragen. Ook vind je in onze handleiding o.a. video’s van hoe je de uitrusting inpakt mocht je er niet uitkomen.

Is het materiaal bij iedere Trekkingreis hetzelfde?
Glamping
Glamping rondreis
Trekkingreis

Ja, bij iedere reservering is standaard hetzelfde inbegrepen tenzij het expliciet vermeld staat bij de reis.

Is de uitrusting ook geschikt voor een backpack vakantie zonder auto?
Glamping
Glamping rondreis
Trekkingreis

Nee, de uitrusting is niet geschikt voor een backpack vakantie. De reden is dat wij onze gasten het nodige gemak & comfort willen bieden en dat kan niet als de complete uitrusting + (hand)bagage in een rugzak moet passen.

Wat moet ik zelf nog meenemen aan bagage?
Glamping
Glamping rondreis
Trekkingreis

Voorafgaand aan je reis ontvang je van ons een mail met reisinformatie met daarin onder andere een inventarislijst van de accommodatie en een inpaklijst. In de basis zijn alle kampeerbenodigdheden inbegrepen en neem je zelf kleding en handdoeken mee. In de inpaklijst staan verder nog wat handigheidjes die je eventueel mee zou kunnen nemen.

Vanaf hoe laat kan ik inchecken?
Glamping
Glamping rondreis
Trekkingreis

Je kan inchecken vanaf 15:00 tenzij er nadrukkelijk vermeld staat in je reisinformatie. Je bent vrij om eerder te arriveren al is de kans dan groot dat je nog niet in je accommodatie kunt.

Waar bestaat de inventaris van mijn accommodatie precies uit?
Glamping
Glamping rondreis
Trekkingreis

In je reisinformatie vind je een inventarislijst waarop je precies kunt zien wat er is inbegrepen. Ook vind je in de reisinformatie een inpaklijst met handige items die je eventueel mee zou kunnen nemen. Mocht je zeker weten dat je niets vergeet dan kun je online uitgebreide inpaklijsten vinden.

Krijg ik een gebruiksaanwijzing bij de tent en kampeermaterialen?
Glamping
Glamping rondreis
Trekkingreis

In de basis is deze niet nodig, maar voor de zekerheid ontvang je: Reisinformatie met een QR code naar instructievideo's per item. Glamping; in je tent liggen onze tips & tricks voor beginnende kampeerders. Mocht je ergens niet uitkomen dan kun je het altijd navragen bij de campingreceptie of contact met ons opnemen via Whatsapp.

Hoe laat dien ik uit te checken?
Glamping
Glamping rondreis
Trekkingreis

We willen je vriendelijk vragen om voor 11:00 uit te checken, tenzij dit in de reisinformatie anders vermeld staat, bij de receptie van de camping.

Zijn er ook handdoeken inbegrepen?
Glamping
Glamping rondreis
Trekkingreis

Nee, handdoeken zijn niet inbegrepen. Je kunt handdoeken het beste van huis meenemen of informeren op de camping of je hier handdoeken kunt huren.

Is er gas inbegrepen, zodat ik kan koken?
Glamping
Glamping rondreis
Trekkingreis

Ja, er zijn altijd 2 wegwerp gasfles inbegrepen bij de kampeeruitrusting. Met deze gasflessen kun je met gemak 1 week vooruit afhankelijk van hoe vaak je wil koken. Mocht het gas tijdens je vakantie opraken dan kun je in geval van Glamping de lege gasflessen kosteloos omruilen bij de receptie voor volle. Ben je een Trekkingreis aan het maken? Koop dan nieuw gas bij een supermarkt, kampeerzaak of campingwinkel.

Moet ik zelf beddengoed meenemen en wat precies?
Glamping
Glamping rondreis
Trekkingreis

Als je geen beddengoed hebt bijgeboekt dan die je alles behalve hoeslakens / bed covers zelf mee te nemen. Oftewel; dekens / slaapzakken, kussens en dekbedovertrek sets.

Mag ik een bijzettentje meenemen?
Glamping
Glamping rondreis
Trekkingreis

Het is niet op iedere camping toegestaan om een bijzettentje te plaatsen. Mocht je een bijzettentje mee willen nemen, neem dan even contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken. Mocht een tentje mogelijk zijn, dan geldt een maximum van 5 personen per plek.

Zit er altijd een koelkast in mijn accommodatie?
Glamping
Glamping rondreis
Trekkingreis

Ja, in iedere Glamping accommodatie zit een koelbox met een inhoud van 40L.

Hoeveel bagage kan ik meenemen?
Glamping
Glamping rondreis
Trekkingreis

Je bent vrij om net zoveel bagage mee te nemen als je zelf denkt nodig te hebben. Je dient er alleen wel rekening mee te houden dat de ruimte in onze tenten beperkt is en de kans bestaat dat je de bagage die je niet intensief gebruikt in de auto moet laten. Uit ervaring weten wij dat veel bagage ook als ballast ervaren kan worden, dus kijk in geval van een inpaklijst altijd even kritisch wat echt nodig is en wat niet.

Wat zijn de bagagerichtlijnen voor een Trekkingreis?
Glamping
Glamping rondreis
Trekkingreis

Dit ligt aan je reisgezelschap, maar in de basis adviseren we 10 kilo bagage per persoon in een vervormbare tas, dus een duffel, backpack, sporttas, o.i.d. Dus geen hard-case koffers! In geval van 2 personen kan 15 kilo ook nog aangezien je in dat geval de volledige achterbank van je huurauto kan gebruiken. Als je het risico wil nemen om meer bagage mee te nemen dan kan het zijn dat je iets achter moet laten op het Basecamp. Dit mag natuurlijk ook iets zijn van de kampeeruitrusting dat niet noodzakelijk is, zoals bijvoorbeeld een campingtafel. Eén ding is zeker; minder bagage zorgt voor meer reisplezier ;-)

Vanaf hoe laat kan ik inchecken?
Glamping
Glamping rondreis
Trekkingreis

Je kan inchecken vanaf 15:00 tenzij er nadrukkelijk vermeld staat in je reisinformatie. Je bent vrij om eerder te arriveren al is de kans dan groot dat je nog niet in je accommodatie kunt.

Krijg ik een gebruiksaanwijzing bij de tent en kampeermaterialen?
Glamping
Glamping rondreis
Trekkingreis

In de basis is deze niet nodig, maar voor de zekerheid ontvang je: Reisinformatie met een QR code naar instructievideo's per item. Glamping; in je tent liggen onze tips & tricks voor beginnende kampeerders. Mocht je ergens niet uitkomen dan kun je het altijd navragen bij de campingreceptie of contact met ons opnemen via Whatsapp.

Hoe laat dien ik uit te checken?
Glamping
Glamping rondreis
Trekkingreis

We willen je vriendelijk vragen om voor 11:00 uit te checken, tenzij dit in de reisinformatie anders vermeld staat, bij de receptie van de camping.

Zijn er nog kosten die ik op de camping of het basecamp dien te betalen?
Glamping
Glamping rondreis
Trekkingreis

Nee, behalve als je besluit langer te blijven of iets koopt dat niet standaard is inbegrepen bij je reis of arrangement.

Moet ik beschadigde kampeerbenodigdheden nog bewaren?
Glamping
Glamping rondreis
Trekkingreis

Ontstaat er schade waardoor producten vervangen moeten worden dan is het wel de bedoeling dat je het beschadigde product bewaard en hiervan melding maakt tijdens je vakantie of bij het uitchecken. Je dient de beschadigde producten dus ook te bewaren als deze niet meer te gebruiken of te repareren zijn. Op het moment dat je alles compleet inlevert dan zullen wij nooit meer dan €75,- (eigen risico) in rekening brengen onafhankelijk van wat er beschadigd is en hoe de schade is ontstaan. Wij gaan hier altijd schappelijk mee om en zullen nooit absurde bedragen vragen voor iets dat beschadigd is geraakt. Dit kan nu eenmaal gebeuren.

Waar moet ik inchecken op het Basecamp?
Glamping
Glamping rondreis
Trekkingreis

Ieder Base-Camp heeft een receptie waar je in kan checken. Er zal altijd iemand meelopen naar de uitrusting die al opgezet voor je klaar staat.

Is de tent eenvoudig op te zetten?
Glamping
Glamping rondreis
Trekkingreis

De opblaasbare tent is in enkele minuten in je eentje op te zetten zonder dat je enige kampeerervaring nodig hebt. Je krijgt uitgebreide instructies op het Basecamp en in een e-mail maar deze heb je in principe niet nodig. Je zet de tent op de hoeken vast, je pompt de tubes op en de tent staat. De binnentent hangt al in de buitentent vast dus deze hoef je niet apart te bevestigen/op te zetten. Hoe eenvoudig kan het zijn!

Waar vind ik de instructies bij de kampeeruitrusting?
Glamping
Glamping rondreis
Trekkingreis

Onze uitrusting is zo samengesteld dat je als beginnende kampeerder in principe geen instructies nodig hebt. Toch laten wij niets aan het toeval over en om die reden krijg je bij aankomst op het Basecamp instructies over de uitrusting. Daarnaast vind je in je reisinformatie instructievideo’s voor het geval je meer wil weten over het gebruik van de producten in de uitrusting. Doordat je altijd de eerste nacht op het Basecamp verblijft ben je in de gelegenheid om te wennen aan de uitrusting en vragen te stellen aan het Basecamp.

Staat de tent opgezet klaar op het Basecamp?
Glamping
Glamping rondreis
Trekkingreis

Ja, de uitrusting is al opgezet. Je hoeft alleen de nieuwe slaapzakken en kussens maar uit de verpakking te halen en uit te spreiden. Kortom, je kan direct ontspannen na je reis en hoeft je nergens meer aan te denken.

Hoe en waarvoor kan ik het Basecamp bereiken tijdens mijn vakantie?
Glamping
Glamping rondreis
Trekkingreis

In onze reisinformatie vind je het e-mailadres en telefoonnummer van het Basecamp. In principe kun je het Basecamp overal voor bellen, maar over het algemeen kunnen ze je verder helpen met:

 • Eerder of later arriveren op het Basecamp
 • Extra dagen reserveren op Basecamp
 • In geval van schade & calamiteiten

Mag ik kampvuur maken en of barbecueën bij de tent?
Glamping
Glamping rondreis
Trekkingreis

Ja, maar alleen als dit is toegestaan op de camping of kampeerlocatie waar je op dat moment bent. We adviseren om in geval van een (kleine) barbecue minimaal 5 meter afstand te houden tot de tent (en andere tenten) en in geval van een kampvuur minimaal 10 meter.

Mag ik ook in het wild kamperen?
Glamping
Glamping rondreis
Trekkingreis

Je mag met onze uitrusting wildkamperen, maar wildkamperen is in de meeste Europese landen niet toegestaan en de boetes kunnen behoorlijk oplopen. We raden het dan ook ten zeerste af als het verboden is! Gelukkig zijn er ook landen en gebieden waar wildkamperen wel toegestaan is. Met name in Scandinavië is wildkamperen toegestaan op grond van het zogenaamde allemansrecht. Mocht je twijfelen of het in een specifiek land of regio wel/niet toegestaan is dan kun je het altijd navragen op het Basecamp, naar een lokaal informatiepunt gaan voor toerisme of het opzoeken op internet.

Kan ik de tent na de laatste nacht opgezet achterlaten?
Glamping
Glamping rondreis
Trekkingreis

Ja, je hoeft alleen je eigen bagage uit de tent te halen en de tent en inventaris zo schoon mogelijk achter te laten.

Moet ik de tent zelf afbreken als ik aan mijn rondreis begin?
Glamping
Glamping rondreis
Trekkingreis

Ja, dit heb je in mum van tijd gedaan en hierdoor weet je meteen hoe het werkt. Mocht je hulp nodig hebben bij het inpakken dan kun je natuurlijk altijd het Basecamp om hulp vragen. Ook vind je in onze handleiding o.a. video’s van hoe je de uitrusting inpakt mocht je er niet uitkomen.

Kan er schade aan de uitrusting ontstaan?
Glamping
Glamping rondreis
Trekkingreis

De uitrusting is zo samengesteld dat de kans op schade minimaal is bij ‘normaal’ gebruik. Maar helaas zijn er maar weinig dingen op de wereld die niet kapot kunnen dus dat geldt ook voor een kampeeruitrusting. Of je nu met je eigen uitrusting, of met die van ons op pad gaat, het blijft kamperen. Dat betekent dat er altijd een risico is op schade, verlies en diefstal. Ook al is de kans heel klein, je dient hier altijd op voorbereid te zijn. Degene die absoluut niet het risico wil lopen dat er iets stuk gaat, kan beter in een vijfsterrenhotel van zijn vakantie genieten ;). Sluit de nodige verzekeringen af en blijf rustig als je iets overkomt. Wij doen ons uiterste best om samen met jou tot een passende oplossing te komen, zodat jij je vakantie zorgeloos kunt voortzetten.

Kan ik de tent op een ander Basecamp achterlaten dan waar ik gestart ben?
Glamping
Glamping rondreis
Trekkingreis

Ja, dat is op aanvraag en tegen een kleine meerprijs. Stuur ons een e-mail met je reisplan dan kijken we naar de mogelijkheden.

Wat moet ik doen bij schade?
Glamping
Glamping rondreis
Trekkingreis

Als producten beschadigd raken nadat je het Basecamp verlaten hebt dan is het de bedoeling dat je binnen 24 uur contact opneemt met het Basecamp via app, sms, telefoon of email. Vermeld daarbij duidelijk om welk product het gaat en in geval van schade omschrijf je zo duidelijk mogelijk wat er beschadigd is. Stuur indien mogelijk ook een foto mee. Als je met spoed een oplossing nodig hebt, dan geef je dit nadrukkelijk aan en bel of sms je ons ook op het calamiteitennummer in de reserveringsbevestiging. We gaan dan direct op zoek naar een passende oplossing, met als uitgangspunt dat jij je vakantie zorgeloos kunt voortzetten.

Welke oplossingen bieden jullie bij schade?
Glamping
Glamping rondreis
Trekkingreis

Afhankelijk van de ernst van de schade en de locatie waar jij je op dat moment bevindt, zullen wij een oplossing aandragen. Het uitgangspunt is altijd dat jij je vakantie zorgeloos voort kunt zetten. Je kunt aan verschillende oplossingen denken; Zelf repareren met behulp van meegeleverde reparatiekit en de nodige ondersteuning van ons. Reparatie of vervanging bij het dichtstbijzijnde Basecamp Je schaft een gelijkwaardig product aan in overleg met ons. We sturen een vervangend product of onderdeel per post naar je toe. Etc.

Welke kosten komen er nog bij op de plaats van bestemming?
Glamping
Glamping rondreis
Trekkingreis

Als je voor een campingpakket hebt gekozen dan zijn alle overnachtingen betaald. In geval je geen campingpakket hebt geboekt dan zijn alleen de staanplaats voor de eerste en laatste nacht inbegrepen en moet je de campings die je in de tussenliggende periode bezoekt nog betalen. Daarnaast moet je rekening houden met kosten voor eten, drinken en brandstof. Zoals bij iedere vakantie kun je er zelf voor kiezen of je budget wil reizen of nergens op wil letten.

Wat moet ik zelf nog meenemen aan bagage?
Glamping
Glamping rondreis
Trekkingreis

Voorafgaand aan je reis ontvang je van ons een mail met reisinformatie met daarin onder andere een inventarislijst van de accommodatie en een inpaklijst. In de basis zijn alle kampeerbenodigdheden inbegrepen en neem je zelf kleding en handdoeken mee. In de inpaklijst staan verder nog wat handigheidjes die je eventueel mee zou kunnen nemen.

Kan ik de auto bij de tent laten staan?
Glamping
Glamping rondreis
Trekkingreis

Dit is erg afhankelijk van de camping. Bij glampings is het vaak zo dat je de auto weg moet zetten nadat je alles hebt uitgeladen en bij trekkingreizen kan de auto over het algemeen bij de tent blijven staan.

Zijn alle Glampings en Basecamps bereikbaar met openbaar vervoer?
Glamping
Glamping rondreis
Trekkingreis

Nee, niet allemaal. Kun je zelf zo snel niet vinden of dit het geval is? Neem dan contact met ons op.

Zit er een slotje op de tent?
Glamping
Glamping rondreis
Trekkingreis

In de meeste gevallen kun je een cijferslot krijgen bij de receptie waarmee je de rits van de tent op slot kan doen. Laat nooit geen kostbare sieraden, contant geld, kleding of elektronica in de tent als je zelf niet bij de tent bent. Het komt maar heel zelden dat er iets gestolen wordt, maar maak het dieven niet te gemakkelijk!

Hoeveel bagage kan ik meenemen?
Glamping
Glamping rondreis
Trekkingreis

Je bent vrij om net zoveel bagage mee te nemen als je zelf denkt nodig te hebben. Je dient er alleen wel rekening mee te houden dat de ruimte in onze tenten beperkt is en de kans bestaat dat je de bagage die je niet intensief gebruikt in de auto moet laten. Uit ervaring weten wij dat veel bagage ook als ballast ervaren kan worden, dus kijk in geval van een inpaklijst altijd even kritisch wat echt nodig is en wat niet.

Zijn vliegtickets inbegrepen of dien ik dit zelf een vlucht te boeken?
Glamping
Glamping rondreis
Trekkingreis

Wij bieden geen vliegtickets aan dus je dient zelf een vlucht te regelen naar de plaats van bestemming. Dit heeft als grote voordeel dat je een hoop kosten kan besparen door maatschappijen en vluchttijden met elkaar te vergelijken. Gebruik hiervoor bijvoorbeeld Skyscanner of Google Flights.

Wat zijn de bagagerichtlijnen voor een Trekkingreis?
Glamping
Glamping rondreis
Trekkingreis

Dit ligt aan je reisgezelschap, maar in de basis adviseren we 10 kilo bagage per persoon in een vervormbare tas, dus een duffel, backpack, sporttas, o.i.d. Dus geen hard-case koffers! In geval van 2 personen kan 15 kilo ook nog aangezien je in dat geval de volledige achterbank van je huurauto kan gebruiken. Als je het risico wil nemen om meer bagage mee te nemen dan kan het zijn dat je iets achter moet laten op het Basecamp. Dit mag natuurlijk ook iets zijn van de kampeeruitrusting dat niet noodzakelijk is, zoals bijvoorbeeld een campingtafel. Eén ding is zeker; minder bagage zorgt voor meer reisplezier ;-)

Hoe kan ik kosten besparen op vliegtickets?
Glamping
Glamping rondreis
Trekkingreis

Dit kan op tal van manieren en hier is veel over geschreven op internet. Hierbij alvast enkele tips vanuit ons:

 • Zoek altijd in ‘Incognito’ weergave, zodat je cookies niet worden onthouden.
 • Zoek niet alleen op retour vluchten maar ook op enkele vluchten.
 • Ben creatief met je aankomst- en vertrek-luchthaven; soms kan het veel geld schelen door bijvoorbeeld vanaf een andere luchthaven terug te vliegen dan je aangekomen bent.
 • Boek je vliegtickets ver van te voren; naarmate er minder plaatsen over zijn in het vliegtuig worden tickets steeds duurder.
 • Gebruik vergelijkingswebsites - Kijk of er budget maatschappijen actief zijn op de luchthavens die in aanmerking komen
 • Neem deel aan spaarprogramma’s waardoor je profiteert van kortingen en gratis upgrades.

Kan ik de huurauto op een andere dag ophalen en/of inleveren?
Glamping
Glamping rondreis
Trekkingreis

Ja, dat kan! Geef bij ons aan waar en op welke dag + tijd je de huurauto wil ophalen en inleveren dan passen wij nemen wij dit mee in de bijgesloten offerte voor autohuur.

Kan ik een pakketreis incl. vlucht boeken?
Glamping
Glamping rondreis
Trekkingreis

Ja, maar niet via onze website. Wij zijn namelijk geen touroperator. Wel werken we samen met diverse kleine en grote touroperators die onze concepten in pakketvorm aanbieden met bijvoorbeeld vliegtickets en ANVR-garantievoorwaarden. Wil je weten met welke touroperators we samenwerken of heb je hulp nodig bij het boeken van vliegtickets? Neem gerust contact met ons op, we helpen je graag!

Wat als de heen- of terugvlucht die ik heb gevonden niet op maandag of vrijdag valt?
Glamping
Glamping rondreis
Trekkingreis

Als je een hoop kosten kan besparen of je vakantie wil verlengen door of door op een andere dag van de week te vliegen, dan kun je overwegen om aan de voor- of achterkant van je reis een andere accommodatie te boeken of later in te checken op het Basecamp. Zoek je tips voor een leuk en betaalbaar verblijf? Wij denken graag met je mee!

Betaal ik meer voor een huurauto dan dat ik direct bij Sunny Cars boek?
Glamping
Glamping rondreis
Trekkingreis

Nee, de prijzen liggen altijd gelijk of lager dan dat je zelf zou boeken bij Sunny Cars. Zie je toch een prijsverschil dan is de kans groot dat de huurvoorwaarden of autoklasse afwijken. Neem gerust contact met ons op als twijfelt of je via ons wel de beste deal hebt.

Adviseren jullie eerst een vlucht te zoeken voordat ik reserveer?
Glamping
Glamping rondreis
Trekkingreis

Ons advies is om het aanschaffen van vliegticket(s) en het plaatsen van je reservering op dezelfde dag te doen. Zodra je bij ons een offerte hebt aangevraagd kun je alvast op zoek gaan naar vliegtickets, maar wacht even met het boeken totdat je onze offerte incl. reisvoorstel ontvangen hebt. Als je met het vliegtuig naar je bestemming reist dan wil je namelijk zeker weten of wij voldoende beschikbaarheid hebben. Mocht je advies willen over het zoeken en boeken van vliegtickets dan helpen we graag!

Ben ik verplicht om ook een huurauto via jullie af te nemen?
Glamping
Glamping rondreis
Trekkingreis

Nee, in overleg kun je ook zelf een huurauto regelen al wordt dit door ons afgeraden. Wij weten namelijk wat voor huurauto je nodig hebt voor jouw gear en reisgezelschap en sturen onze gasten bij voorkeur alleen op pad met een goed verzekerde huurauto via een maatschappij met Nederlandse klantenservice die 24/7 bereikbaar is.

Kan ik ook met eigen auto een Trekkingreis maken?
Glamping
Glamping rondreis
Trekkingreis

Ja, dat kan! Neem contact met ons op, zodat we je onder andere kunnen adviseren over de nodige bagageruimte.

Zijn jullie een touroperator of reisorganisatie?
Glamping
Glamping rondreis
Trekkingreis

Volgens de wet zijn wij geen touroperator doordat we enkel verblijf (kampeeraccommodaties incl. staanplaats) bieden. Verblijf kan zowel los geboekt worden of gecombineerd tot een rondreis. Omdat wel wel offertes opvragen voor autohuur via Sunny Cars, waarvoor afzonderlijke overeenkomsten wordt gesloten zijn wij volgens de wet een aanbieder van een gekoppelde reisdienst.

Is het mogelijk mijn reservering achteraf te wijzigen?
Glamping
Glamping rondreis
Trekkingreis

Je kan de incheckdatum tot 30 dagen voorafgaand aan je oorspronkelijke incheckdatum kosteloos wijzigen indien onze beschikbaarheid dit toelaat. Wil je naar een andere bestemming, camping of de reserveringsduur wijzigen dan kan dit geheel kosteloos binnen 48 uur. Na 48 uur zijn de annuleringsvoorwaarden van toepassing die je kan terugvinden in onze algemene voorwaarden. Bekijk onze veelgestelde vragen rondom covid-19 als je wijzigingen wil doorvoeren als gevolg van reisbeperkingen of positieve test.

Kan ik mijn reservering annuleren?
Glamping
Glamping rondreis
Trekkingreis

Je kan je reservering binnen 48 uur kosteloos annuleren. Na 48 uur gelden onze annuleringsvoorwaarden. Deze vind je in onze algemene voorwaarden.

Waarom kunnen er in sommige gevallen annuleringskosten in rekening gebracht worden?
Glamping
Glamping rondreis
Trekkingreis

Dit is niet omdat we dit zo graag willen of hier voordeel uit willen halen. We zijn hiertoe genoodzaakt, omdat we 48 uur na je reservering kosten gaan maken om de reservering voor te bereiden. Zo blokken we de beschikbaarheid van onze accommodatie(s), camping(s) en we starten met de voorbereidingen om de accommodaties op tijd gereed te hebben (inkoop, logistiek, etc). Kortom; we financieren alles voor om onze gasten een fijne vakantie te kunnen bezorgen en dat kan alleen als hier enige zekerheid tegenover staat.

Kan ik bij slecht weer mijn reservering omboeken of annuleren
Glamping
Glamping rondreis
Trekkingreis

Slecht weer zien wij niet als een passende reden om de reservering te annuleren of om te boeken. Wij vinden dit een onderdeel van het echte kampeergevoel wat wij willen delen met onze gasten.

Is de tent en kampeeruitrusting verzekerd tegen schade?
Glamping
Glamping rondreis
Trekkingreis

Er is standaard een schadeverzekering inbegrepen waardoor de tent en uitrusting goed verzekerd zijn tegen schade met een maximaal eigen risico van €75,-. Op het moment alles compleet is bij het uitchecken volledig dan zullen wij nooit meer dan €75,- in rekening brengen los van hoe de schade is ontstaan. Afhankelijk van de omvang van de schade en hoe de schade is ontstaan bepalen we of we het eigen risico (gedeeltelijk) in rekening brengen middels een factuur achteraf. We zullen hier altijd schappelijk mee om gaan als er twijfel is over de oorzaak!

Welke annuleringsvoorwaarden hanteren jullie in tijden van Covid-19?
Glamping
Glamping rondreis
Trekkingreis

Wij hanteren, ook tijdens de huidige situatie met het Coronavirus, de volgende annuleringsvoorwaarden:

Je dient annulering van de reservering schriftelijk aan ons kenbaar te maken. De datum van ontvangst van de schriftelijke annulering door Geardropper geldt als annuleringsdatum.

 • Kosteloos annuleren door afnemer is niet mogelijk tenzij anders overeengekomen.
 • Bij annulering tot 31 dagen vóór aanvang van de reserveringsperiode stort Geardropper 75% van het totale reserveringsbedrag (exclusief opties en toeslagen) terug.
 • Bij annulering van 30 tot 14 dagen vóór aanvang van de reserveringsperiode stort Geardropper 50% van het totale reserveringsbedrag (exclusief opties en toeslagen) terug.
 • Bij annulering van 14 tot 3 dagen vóór aanvang van de reserveringsperiode stort Geardropper 25% van het totale reserveringsbedrag (exlusief opties en toeslagen) terug.
 • Bij annulering van 3 dagen of korter voor aanvang van de reserveringsperiode, zal er geen restitutie plaatsvinden.

Is de tent en kampeeruitrusting verzekerd tegen diefstal?
Glamping
Glamping rondreis
Trekkingreis

Nee, maar in de meeste gevallen wordt dit gedekt door je reisverzekeraar. Afhankelijk van welke items er verloren of gestolen zijn brengen wij een bedrag in rekening tot maximaal €200,-. In geval van diefstal dient aangifte te worden gedaan.

Wat moet ik doen in geval van schade of diefstal van kampeerbenodigdheden?
Glamping
Glamping rondreis
Trekkingreis

Meld schade of diefstal altijd binnen 24 uur bij de camping en bij ons. In geval van diefstal doe je dezelfde dag nog aangifte als je vermoedt dat de gestolen items een waarde van tenminste €75,- vertegenwoordigen.

Wat verstaan jullie onder schade?
Glamping
Glamping rondreis
Trekkingreis

Onder schade verstaan we beschadigingen, incomplete items en extreem vuil met betrekking tot producten of onderdelen die eigendom zijn van Geardropper. We onderscheiden verschillende vormen van schade:

 • Zijn producten door ons beschadigd of incompleet uitgeleverd?
 • Is een product beschadigd geraakt tijdens je vakantie dat nog wel te gebruiken is?
 • Is een product beschadigd geraakt tijdens je vakantie dat niet meer te gebruiken is?
 • Heeft de ontstane schade dusdanig veel impact op je kampeercomfort dat er met spoed een oplossing moet komen?

Kortom ieder geval van schade is anders, maar het uitgangspunt is altijd dat jij je vakantie zorgeloos voort kunt zetten, los van het feit door wiens toedoen de schade is ontstaan.

Moet ik beschadigde kampeerbenodigdheden nog bewaren?
Glamping
Glamping rondreis
Trekkingreis

Ontstaat er schade waardoor producten vervangen moeten worden dan is het wel de bedoeling dat je het beschadigde product bewaard en hiervan melding maakt tijdens je vakantie of bij het uitchecken. Je dient de beschadigde producten dus ook te bewaren als deze niet meer te gebruiken of te repareren zijn. Op het moment dat je alles compleet inlevert dan zullen wij nooit meer dan €75,- (eigen risico) in rekening brengen onafhankelijk van wat er beschadigd is en hoe de schade is ontstaan. Wij gaan hier altijd schappelijk mee om en zullen nooit absurde bedragen vragen voor iets dat beschadigd is geraakt. Dit kan nu eenmaal gebeuren.

Kan ik de huurauto kosteloos annuleren?
Glamping
Glamping rondreis
Trekkingreis

Bij het boeken van de huurauto adviseren wij altijd om voor de Sunny Cars flexservice te kiezen. Deze flexservice kost €1,- per huurdag extra en geeft ons de mogelijkheid om je huurauto zonder opgave van reden kosteloos te annuleren tot aan het moment van huuraanvang. Zonder flexservice gelden de volgende voorwaarden: Kosteloos annuleren tot 14 dagen na reservering. Tot 5 dagen voor huuraanvang: € 75,- annuleringskosten Van 5 dagen tot 24 uur voor huuraanvang: € 125,- annuleringskosten 24 uur voor aanvang of wanneer je de huurauto niet ophaalt, wordt de gehele huursom in rekening gebracht.

Staat je vraag er niet bij?

Stel hieronder je vraag. Wij reageren altijd binnen 48 uur!

* verplicht veld
Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.